Kentekenloket

Veilig betalen

Auto kopen of verkopen? De betaling is altijd spannend. Als koper wil je zeker zijn dat de auto na betaling op jouw naam staat. Als verkoper wil je zeker zijn dat je het geld ontvangt. Aan al deze onzekerheden wordt een einde gemaakt met de Veilig Betalen module van Kentekenloket. De koper is verzekerd dat de auto op zijn naam komt te staan en de verkoper krijgt gegarandeerd het afgesproken bedrag op zijn bankrekening gestort. Kentekenloket fungeert als tussenpersoon. De eenmalige kosten van 10 euro zijn voor rekening van de verkoper.

Wat een Kentekenloket is? Wij zijn een organisatie met meer dan 675 RDW-erkende autobedrijven, die elk beschikken over een eigen Kentekenloket. Dus heb je een auto gekocht van een particulier? Dan moet je zorgen dat het kenteken op jouw naam gezet wordt. Dat kan bij één van onze ruim 675 aangesloten Kentekenloketten. Je hoeft hier dus niet, zoals vroeger, voor naar het postkantoor.

Altijd bij jou in de buurt

Onze Kentekenloketten zitten door heel Nederland verdeeld. Er is dus altijd een loket dicht bij jou in de buurt waar jij eenvoudig en snel jouw kenteken kunt overschrijven. Een bijkomend voordeel is dat jij altijd jouw auto gratis kunt parkeren voor de deur, in tegenstelling tot vele postkantoren. Vind hier direct het Kentekenloket bij jou in de buurt.

Kenteken overschrijven bij een autobedrijf

Het overschrijven van jouw kenteken bij een autobedrijf is echt een prettig idee! Het voordeel is namelijk dat jij bij dit autobedrijf direct terecht kan voor een gratis en deskundige kilometercheck. Daarnaast zijn er nog vele andere voordelen aan verbonden. Klik hier om alle voordelen te bekijken.

Handig voor een koper

Nieuwe auto, motor of brommer op het oog, maar wil je meer zekerheid? Het Kentekenloket doet voor jou een gratis kilometercheck! Dan ben je er zeker van dat de kilometerstand klopt en kom je niet voor onaangename verrassingen en kosten te staan. Zo bieden we nog veel meer diensten. Dit is het voordeel van jouw kenteken overschrijven bij het Kentekenloket.

Verkoop sneller jouw tweedehands auto

Elke maand bezoeken ruim 1 miljoen potentiële autokopers Marktplaats.nl. Hoe zorg je ervoor dat ze jouw auto kiezen? Bied ze meer zekerheid met het Kentekenloket! Met een kilometercheck, APK of aankoopkeuring neem je onzekerheden weg. Resultaat: een onderscheidende advertentie en jouw auto sneller verkocht. En je schrijft er meteen het kenteken over.

Diensten

Bij een Kentekenloket kun je terecht voor aanvullende, relevante diensten. Wil je weten welke diensten het autobedrijf bij jou om de hoek aanbiedt? Bekijk dan snel onderstaande mogelijkheden en vind het autobedrijf bij jou om de hoek!

Aankoopkeuring

Wil je een auto kopen, maar heb je geen idee in welke staat die is? Bij het Kentekenloket heb je zo een aankoopkeuring geregeld. En dus maximale zekerheid voor jou.

Kilometercheck

Een autobedrijf registreert de kilometergegevens iedere keer dat een auto in een autobedrijf komt voor bijvoorbeeld een onderhoudsbeurt of Algemene Periodieke Keuring. Deze gegevens worden opgeslagen in een databestand en kunnen worden opgevraagd door alle deelnemende autobedrijven. Wees extra alert bij een onlogische tellerstand en check vooraf de kilometerstand zodat je niet op draait voor tellerfraude.

Diagnose rapport

Wanneer je zeker wilt weten of je een goede investering doet, kun je een diagnoserapport aanvragen. Door middel van een diagnoserapport wordt de conditie van een auto bepaald.

APK-keuring

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een wettelijk verplichte keuring. Bij de Algemene Periodieke Keuring (APK) wordt de auto beoordeeld op verkeersveiligheid, milieu en registratie.

Fotoservice

Goede en duidelijke foto’s zijn erg belangrijk voor de verkoop van je auto. Jouw advertentie komt beter naar voren en je onderscheid jezelf van de rest.

Zomercheck

Voorkom vervelende verrassingen wanneer je op vakantie gaat. Controleer je auto op alle onderdelen die belangrijk zijn voor een lange rit.

Wintercheck

Als je van plan bent in de winter op vakantie te gaan is een wintercheck erg belangrijk als het om veiligheid gaat. Op deze manier ben je goed voorbereid op gladheid en sneeuw.

Poetsbeurt

De methode om je auto er als nieuw uit te laten zien, voor zowel de binnen- als de buitenkant van uw auto.

Airco-check

Voorkom defecten, laat je airco regelmatig checken. Een goed werkende auto betekent niet alleen comfortabel autorijden maar draagt ook bij aan de verkeersveiligheid. Vanuit de airco-check wordt er advies gegeven voor een eventuele airco-onderhoudsbeurt.

Airco-service

Het is belangrijk dat uw airconditioning goed wordt onderhouden en optimaal blijft werken. Alle onderdelen van uw auto aircosysteem worden nagelopen en uw complete airco in de auto wordt gecontroleerd en schoongemaakt.

Banden (controle)

Banden wisselen is belangrijk, omdat jouw banden niet gelijkmatig slijten. Zomerbanden en winterbanden zijn ontwikkeld om je maximale verkeersveiligheid te bieden tijdens de seizoenen. Ga veilig op weg en wissel op tijd je banden.

Nummerbord vastzetten

Met speciale schroeven, die alleen met gecertificeerd gereedschap kunnen worden bevestigd, worden jouw kentekenplaten vastgezet. Op deze manier voorkom je diefstal.

Klik hier voor meer informatie en start direct een transactie.

Back to top