0118 - 47 06 66  |   Bedrijfsweg 4 - 4387 PD VLISSINGEN

Remmen

deel dit item

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Laat uw remmen controleren door CarProf

De remmen vormen het belangrijkste actieve veiligheidssysteem van uw auto. Het is daarom belangrijk dat de remmen altijd optimaal functioneren. Wilt u uw remmen laten controleren? De specialisten van CarProf hebben alles in huis voor controle en onderhoud van uw remmen.

Kenmerken van slijtage remmen

Controleer of u één of meer van onderstaande kenmerken herkent bij uw auto. In dat geval is het verstandig om CarProf uw remmen te laten controleren.

  • Een trillend stuur
  • Langere remweg
  • Een auto die scheef trekt (bij ongelijkmatige slijtage van de remmen)
  • Een rempedaal dat ver ingetrapt moet worden of sponzig aanvoelt

Als één of meer van deze dingen aan de hand zijn, is het verstandig om de remmen na te laten kijken. Dat is niet alleen veiliger, u kunt zo ook duurdere reparaties voorkomen. Schijfremmen werken namelijk door remblokken met wrijvingsmateriaal op de schijf te duwen (met een remklauw). Als dit materiaal versleten is, wordt het metaal van de blokken gebruikt om de auto af te remmen. De remschijven slijten dan veel sneller dan nodig is. Tijdig de remblokken vervangen is daarom verstandig.

Piepen of schuren uw remmen?

Als uw remmen schuren, piepen of uw remmenlampje licht op uw dashboard op? Dan is het waarschijnlijk hoog tijd om uw remmen te laten controleren en vervangen. CarProf zal uw remmen aan een gedegen onderzoek onderwerpen (blokken verglaasd, onder de minimum voorgeschreven dikte, beschadigingen) en zal uw remblokken indien nodig vervangen, uiteraard met originele kwaliteit (OE).

Laat uw remmen controleren bij een CarProf

CarProf geeft eerlijk advies over remmen. Het is bijvoorbeeld niet altijd nodig om zowel de remschijven als de remblokken te vervangen. De remschijven gaan namelijk twee keer zo lang mee als de remblokken. Als er nieuwe onderdelen nodig zijn om uw remsysteem weer op orde te krijgen, gebruikt CarProf alleen A-merk onderdelen van originele kwaliteit.

Hoe gaan wij te werk?

Bij het controleren van de remmen worden eerst de wielen verwijderd. Vervolgens wordt gekeken of de remblokken en remschijven aan de voorgeschreven minimale dikte voldoen. Het is tevens mogelijk om te meten of de remschijven andere afwijkingen vertonen (onregelmatigheden die de auto doen trillen of trekken).

Wilt u een afspraak maken?

Wilt u meer informatie over het controleren van uw remmen of maakt u liever direct een afspraak? Neem direct contact met ons op of maak een werkplaatsafspraak.

ONZE COVID-19 maatregelen

Zowel de werkplaats als de showroom van Autobedrijf J.W. de Voogd zijn gewoon open. Wij houden de ontwikkelingen rond het coronavirus nauwlettend in de gaten en volgen de richtlijnen van het RIVM en de GGD. De gezondheid van onze bezoekers en onze medewerkers staat vanzelfsprekend op de eerste plaats.

Wij maken gebruik van cookies om je beleving op onze site te verbeteren. Hierdoor zijn we in staat om o.a. advertenties op basis van jouw persoonlijke interesses te tonen. Door te klikken op "Akkoord" ga je akkoord met ons gebruik van cookies. Meer informatie

×

Direct videobellen of chatten?

Klik op met één van onze onderstaande medewerkers voor een digitaal showroom bezoek of chat. Ze staan voor u klaar.

×